


ღვინის სასარგებლო თვისებები

...
ღვინის სამკურნალო თვისებები დამტკიცებულია
მეცნიერულად და საერთაშორისო სტატისტიკა ამის უტყუარი მტკიცებულებაა. ის, ვინც
ყოველდღიურად 200-300მლ, ღვინოს სვამს, უფრო დიდხანს ცოცხლობს, ვიდრე პრინციპული
არამსმელები ან ლოთები.
ღვინით მკურნალობის მეთოდს ისტორიულად ღრმა ფესვები აქვს საქართველოშიც. მსოფლიოს ავტორიტეტულ მეცნიერ–სპეციალისტთა აზრით მევენახეობა–მეღვინეობა საქართველოში უკვე 8000 წელია რაც არსებობს.
ღვინის სამკურნალო–გამაჯანსაღებელი ეფექტი განპირობებულია მასში შემავალი სამკურნალო
თვისებების მქონე კომპონენტებით (800-ზე მეტი კომპონენტი). ის ორგანიზმს ამარაგებს
მაკრო და მიკრო ელემენტებით.
ღვინის სამკურნალო თვისებები ვრცელდება გულ–სისხლძარღვთა სისტემაზე, აქვს ანტიოქსიდანტური, ბაქტერიოციდული, ანტივირუსული, ანტისტრესულუ და სიმსივნის საწინააღმდეგო მოქმედება.
სამკურნალო თვისებებით განსაკუთრებულად გამოირჩევა საფერავის ჯიშის ყურძნიდან დამზადებული ღვინო. ქალბატონებისათვის სასურველია 200-250მლ., ხოლო მამაკაცებისათვის 250-350მლ. ღვინის მიღება ყოველდღიურად. ეფექტის მისაღებად საჭიროა მისი რეგულარულად მიღება და ამ წესების დაცვის შემთხვევაში „ღვინო ჯანმრთელი ადამიანისათვის ავადმყოფობისაგან თავდაცვის, ხოლო ავადმყოფთათვის – გამოჯანმრთელების წყაროდ მოგვევლინება.“ (დოქტორი გუაზი)
ღვინით მკურნალობის მეთოდს ისტორიულად ღრმა ფესვები აქვს საქართველოშიც. მსოფლიოს ავტორიტეტულ მეცნიერ–სპეციალისტთა აზრით მევენახეობა–მეღვინეობა საქართველოში უკვე 8000 წელია რაც არსებობს.
ღვინის სამკურნალო–გამაჯანსაღებელი
ღვინის სამკურნალო თვისებები ვრცელდება გულ–სისხლძარღვთა სისტემაზე, აქვს ანტიოქსიდანტური, ბაქტერიოციდული, ანტივირუსული, ანტისტრესულუ და სიმსივნის საწინააღმდეგო მოქმედება.
სამკურნალო თვისებებით განსაკუთრებულად გამოირჩევა საფერავის ჯიშის ყურძნიდან დამზადებული ღვინო. ქალბატონებისათვის სასურველია 200-250მლ., ხოლო მამაკაცებისათვის 250-350მლ. ღვინის მიღება ყოველდღიურად. ეფექტის მისაღებად საჭიროა მისი რეგულარულად მიღება და ამ წესების დაცვის შემთხვევაში „ღვინო ჯანმრთელი ადამიანისათვის ავადმყოფობისაგან თავდაცვის, ხოლო ავადმყოფთათვის – გამოჯანმრთელების წყაროდ მოგვევლინება.“ (დოქტორი გუაზი)